• CALEA CATRE ARMONIE, SANATATE, CALM SI ECHILIBRU INTERIOR

    PRIMORDIAL TAI CHI (WuJi Gong) - Basic

    PRIMORDIAL TAI CHI are ca scop conectarea cu sinele nostru profund, cu eul nostru intelept, lasandu-l, pas cu pas, se se manifeste in viata noastra. are ca scop dizolvarea treptata a blocajelor energetice si mentale precum si intarirea corpului, energiei si spiritului.

    Detalii Agenda

Am plăcerea de a împărtăși cu tine unul dintre cele mai prețioase daruri primite, de către mine, în această viață:

Primordial Tai Chi (WuJi Gong)

PRIMORDIAL TAI CHI

WuJi Gong

PRIMORDIAL TAI CHI ( WuJi Gong) combină în mod armonios elementele de Tai Chi, Feng Shui, Qi Gong, alchimie internă și meditație, într-o formă foarte elegantă și simplă. Prin aceste exerciții se captează energiile subtile ale Pământului și ale Universului, energii ce sunt combinate și fuzionate în corpul uman, obținându-se o stare deosebita de centrare, calm și relaxare.

WuJi este un cuvânt chinez care înseamnă: goliciune, Supremul Necunoscut sau Primordial. Această formă de Tai Chi este unică în felul ei. Se consideră că atunci când practicăm această formă ne conectăm și primim Qi (energie) de la toți cei care au practicat-o. Inclusiv de la cel care este considerat fondatorul ei, Chang San Feng, el fiind considerat și fondatorul Tai Chi-ului.

Fuziune armonioasa intre teoria Yin Yang, teoria celor 5 Elemente, alchimia Apei și a Focului, micro și macro cosmos, face ca Primordial Tai Chi să fie o practică pe cât de simplă pe atât de profunda. Primordial Tai Chi dizolvă, în mod gradat, tensiunile și blocajele fizice deschizând canalele energetice ale corpului, activând energia internă.

Despre WuJi Gong

wuji-gong.org

WuJi Gong este o forma simpla de meditatie in miscare ce se poate practica in 12-15 minute (iar forma scurta in 3-4 minute) si care consta in acumularea energiei Cerului si a Pamantului din cele 5 directii sacre : Nord, Vest, Sud, Est si Centru. Ea permite oricarei persoana ce practica aceasta forma sa integreze aceste energii extrem de echilibrate din mediu in corpul sau fizic si in cel energetic.

“WuJi” in limba chineza inseamna Haos, Supermul Necunoscut, Primordialul, ”Corpul” lui Tao (Calea), inainte ca ea sa inceapa. Poate fi definit ca starea dinainte ca Yin-ul si Yang-ul, cele doua forte primordiale, sa ia nastere in lumea manifesta. Sau cum ar explica un fizician cuantic, Singularitatea care exista inainte de Big Bang. “Gong” in limba chineza inseamna maiestrie, abilitate, cunoastere. WuJi Gong reprezinta deci abilitatea de a intra in necunoscut, de a ne conecta cu energia infinita a spiritului originar.

Unicitatea formei consta in faptul ca ea reprezinta o forma vie; cand o practici primesti Qi (forta vitala) din partea tuturor persoanelor care au practicat-o inaintea ta, inclusiv de la cel care este creditat cu crearea acestei forme, acum peste 800 de ani: legendarul nemuritor Chang San Feng.

Chang San Feng este considerat, in general, de multi istorici, ca fiind creatorul Tai Chi 13 forme, dezvoltat initial pentru auto-aparare; dar putini oameni stiu ca el a creat o forma in miscare pentru eliberarea de constrangerile mintii si identificarea cu sinele tau natural. Ea a fost practicata in secret de o linie de maestri taoisti, fiind data publicului pentru prima data in secolul trecut, in anii’70.

Scopul suprem al practicii WuJi Gong este identic cu scopul nostru de a de veni o fiinta umana completa.

Cu totii venim in aceasta lume fizica ca si spirit nemuritor, cu totii venim pentru a duce la indeplinire ceva aici, pentru a contribui la lumea fizica in modul nostru unic. Putem numi asta indepinirea destinului lumesc. Putem merge in directia sa ori il putem ignora.

Majoritatea suferintei din aceasta lume este de fapt suferinta sufletului, intrucat sufletul nostru unic are un scop. Si cat de mult participam la mai mult echilibru si armonie in lume prin contributia noastra unica ?

Cand ne urmam scopul, devenim impliniti. Nu ne mai trezim dimineata gandindu-ne “Viata trebuie sa insemne mai mult de atat”. Avem nevoie sa ascultam scopul sufletului nostru, sa ne conectam la indrumarea interioara si sa oferim contributia darurilor noastre unice in lume; numim asta ‘a-ti urma destinul’

Si putem avea o viata plina de satisfactii alaturandu-ne celor multi care au incorporat WuJi Gong in viata lor.

Pentru cei aflati deja pe calea lor si care si-au gasit destinul, WuJi Gong ii va ajuta in a face experienta si contributia mai bogata, intrand mai adanc si scotand cu adevarat la suprafata intelepciunea si potentialul lor unic.

In afara destinului pe care il avem de indeplinit in aceasta lume materiala, toate fiintele umane au acelasi destin spiritual : sa realizeze ca reprezinta mai mult decat corpul fizic. Sa integreze iubirea si virtutile pe care le dezvoltam aici, in aceasta viata si sa le unifice cu spiritual originar pentru a crea ceva nou – sinele nemuritor, care are libertate deplina in toate taramurile existentei.

Wu Ji Gong ne poate ajuta la crearea propriului destin lumesc si la realizarea destinului spiritual.

Exemplificare

Primordial TaiChi (WuJi Gong)

Efecte benefice

Sănătate, armonie și calm

Tai Chi este unul din cele mai eficiente exerciții de cultivare a sănătății. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajută la echilibrarea energetică a întregului organism. Deși Qigong-ul este practică cu aplicații terapeutice mai cunoscuta (existând chiar și Qigong medical), și prin Tai Chi putem obține aceleași beneficii, mai ales dacă practica dinamică este completată și de exercițiile de respirație, de meditațiile vindecătoare și de exercițiile pentru flexibilitate și întărirea tendoanelor. Fară toate acestea, practicantul nici nu are cum sa stăpânească și să execute corect exercițiile Tai Chi.

Stimularea sistemului nervos: Prin executarea unor mișcări complexe pe ambele părți, practica Tai Chi-ului stimulează ambele emisfere cerebrale. Coordonarea de o complexitate deosebită a mâinilor, picioarelor, combinată cu păstrarea unui echilibru perfect și a unei concentrări desăvârșite, ajută practicantul să iși dezvolte o minte puternică și alertă.

Imbunătățirea posturii și a echilibrului: Practicantul învață sa păstreze coloana dreaptă în permanență, lăsând-o sa fie întinsă de către ascensiunea Chi-ului care este adus în sus cu ajutorul spiralării și pompelor interne. De asemenea, el trebuie să învețe să fie mereu centrat, altfel putând fi împins și doborât ușor de către un adversar. Profesorii care respectă principiile esențiale ale aceste arte, chiar dăca predau pentru sănatate, vor verifica frecvent centrarea și stabilitatea elevilor încercând sa-i împingă sau sa-i tragă din poziție. Pentru a practica cu adevarat Tai Chi, o persoana trebuie să fie stabilă și elastică precum o salcie, fiind imposibil de luat prin surprindere indiferent dacă împinge, se retrage, se rotește sau pășește.

Intarirea tendoanelor: Artele martiale interne care pun accentul pe puterea interna si nu pe forta musculara se bazeaza pe intarirea tendoanelor. Tendoanele pot genera mult mai multa forta decat muschii si avantajul este ca ele isi pastreaza elasticitatea si vigoarea pana la varste inaintate, spre deosebire de muschi care tind sa se atrofieze odata cu inaintarea in varsta.

Îmbunătățirea respirației: Respirația este esențială în lucrul cu energia. În limba chineza  ”Chi”  înseamna atât respirație cât și energie. Practicantul inspiră atunci când se retrage și expiră atunci când avansează sau lovește, respirația fiind expresia balansului Yin și Yang și cheia puterii interne și a echilibrului emoțional și mental.

Un studiu, publicat în numărul din martie 2006 al British Journal of Sports Medicine, a constatat că practica Tai Chi îmbunătățește mobilitatea funcțională. În plus, acest studiu a constatat ca Tai Chi îmbunătățește , de asemenea, funcția de reglementare de celule T. Celulele T sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Concluzia este evidentă: practica Tai Chi poate fi benefică pentru sănătatea fizică și mentală, indiferent de vârstă sau de abilitățile fizice, indiferent de sex sau de pregătirea intelectuală. Exercițiile simple au o eficiența deosebită asupra întregului sistem uman.

Senior Teacher

Cornel Gabriel Pasăre

cornel pasare - primordial tai chi Primordial Tai Chi Cornel Pasare Mantak Chia

Senior Teacher, WuJi Gong, acreditat international de catre Educational Director & Founder Andrew Fretwell   – (http://wuji-gong.org/TA.php) si instructor acreditata Universal TAO (universal-tao.com)

Pentru orice alte detalii sau întrebări suplimentare, vă recomand sa folosiți formularul de contact direct 

Pentru a vedea agenda evenimentelor vă recomand să accesați acest link.

Vă mulțumesc și vă stau la dispoziție.

cornel pasare - primordial tai chi Primordial Tai Chi CGP sign black 300x31

Detalii si agenda

Dacă ești curios să descoperi mai multe despre acest curs și despre multiplele beneficii pe care le poți avea, ne poți contacta pentru a-ți rezerva un loc alături de noi.

1
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE - Cornel Gabriel Pasăre

Consultatii la Cabinet sau on-line.
Zilnic de la 7.00 la 23.00

Click pe iconita de Whatsapp si putem comunica foarte usor.
Powered by