• CALEA CATRE ARMONIE, SANATATE, CALM SI ECHILIBRU INTERIOR

    PRIMORDIAL TAI CHI (WUJI GONG)

    PRIMORDIAL TAI CHI are ca scop conectarea cu sinele nostru profund, cu eul nostru intelept, lasandu-l, pas cu pas, se se manifeste in viata noastra. are ca scop dizolvarea treptata a blocajelor energetice si mentale precum si intarirea corpului, energiei si spiritului.

    Detalii Agenda

Am placerea de a impartasi cu tine unul dintre cele mai pretioase daruri primte de catre mine in aceasta viata: Primordial Tai Chi (WuJi Gong)

Cornel-Pasare

 

PRIMORDIAL TAI CHI ( WuJi Gong)

PRIMORDIAL TAI CHI ( WuJi Gong) combina in mod armonios elementele de Tai Chi, Feng Shui, Qi Gong, alchimie interna si meditatie, intr-o forma foarte eleganta si simpla. Prin aceste exercitii se capteaza energiile subtile ale Pamantului si ale Universului, energii ce sunt combinate si fuzionate in corpul uman, obtinandu-se o stare deosebita de centrare, calm si relaxare.

WuJi este un cuvant chinez care inseamna: goliciune, Supremul Necunoscut sau Primordial. Aceasta forma de Tai Chi este unica in felul ei. Se considera ca atunci cand practicam aceasta forma ne conectam si primim Qi de la toti cei care au practicat-o. Inclusiv de la cel care este considerat fondatorul ei, Chang San Feng, el fiind considerat si fondatorul Tai Chi-ului.

Fuziune armonioasa intre teoria Yin Yang, teoria celor 5 Elemente, alchimia Apei si a Focului, micro si macro cosmos, face ca Primordial Tai Chi sa fie o practica pe cat de simpla pe atat de profunda.

Primordial Tai Chi dizolva, in mod gradat, tensiunile si blocajele fizice deschizand canalele energetice ale corpului, activand energia interna.

 

 

 

Despre WuJi Gong

Sursa: wuji-gong.org

WuJi Gong este o forma simpla de meditatie in miscare ce se poate practica in 12-15 minute (iar forma scurta in 3-4 minute) si care consta in acumularea energiei Cerului si a Pamantului din cele 5 directii sacre : Nord, Vest, Sud, Est si Centru. Ea permite oricarei persoana ce practica aceasta forma sa integreze aceste energii extrem de echilibrate din mediu in corpul sau fizic si in cel energetic.

“WuJi” in limba chineza inseamna Haos, Supermul Necunoscut, Primordialul, ”Corpul” lui Tao (Calea), inainte ca ea sa inceapa. Poate fi definit ca starea dinainte ca Yin-ul si Yang-ul, cele doua forte primordiale, sa ia nastere in lumea manifesta. Sau cum ar explica un fizician cuantic, Singularitatea care exista inainte de Big Bang. “Gong” in limba chineza inseamna maiestrie, abilitate, cunoastere. WuJi Gong reprezinta deci abilitatea de a intra in necunoscut, de a ne conecta cu energia infinita a spiritului originar.

Unicitatea formei consta in faptul ca ea reprezinta o forma vie; cand o practici primesti Qi (forta vitala) din partea tuturor persoanelor care au practicat-o inaintea ta, inclusiv de la cel care este creditat cu crearea acestei forme, acum peste 800 de ani: legendarul nemuritor Chang San Feng.

Chang San Feng este considerat, in general, de multi istorici, ca fiind creatorul Tai Chi 13 forme, dezvoltat initial pentru auto-aparare; dar putini oameni stiu ca el a creat o forma in miscare pentru eliberarea de constrangerile mintii si identificarea cu sinele tau natural. Ea a fost practicata in secret de o linie de maestri taoisti, fiind data publicului pentru prima data in secolul trecut, in anii’70.

Scopul suprem al practicii WuJi Gong este identic cu scopul nostru de a de veni o fiinta umana completa.

Cu totii venim in aceasta lume fizica ca si spirit nemuritor, cu totii venim pentru a duce la indeplinire ceva aici, pentru a contribui la lumea fizica in modul nostru unic. Putem numi asta indepinirea destinului lumesc. Putem merge in directia sa ori il putem ignora.

Majoritatea suferintei din aceasta lume este de fapt suferinta sufletului, intrucat sufletul nostru unic are un scop. Si cat de mult participam la mai mult echilibru si armonie in lume prin contributia noastra unica ?

Cand ne urmam scopul, devenim impliniti. Nu ne mai trezim dimineata gandindu-ne “Viata trebuie sa insemne mai mult de atat”. Avem nevoie sa ascultam scopul sufletului nostru, sa ne conectam la indrumarea interioara si sa oferim contributia darurilor noastre unice in lume; numim asta ‘a-ti urma destinul’

Si putem avea o viata plina de satisfactii alaturandu-ne celor multi care au incorporat WuJi Gong in viata lor.

Pentru cei aflati deja pe calea lor si care si-au gasit destinul, WuJi Gong ii va ajuta in a face experienta si contributia mai bogata, intrand mai adanc si scotand cu adevarat la suprafata intelepciunea si potentialul lor unic.

In afara destinului pe care il avem de indeplinit in aceasta lume materiala, toate fiintele umane au acelasi destin spiritual : sa realizeze ca reprezinta mai mult decat corpul fizic. Sa integreze iubirea si virtutile pe care le dezvoltam aici, in aceasta viata si sa le unifice cu spiritual originar pentru a crea ceva nou – sinele nemuritor, care are libertate deplina in toate taramurile existentei.

Wu Ji Gong ne poate ajuta la crearea propriului destin lumesc si la realizarea destinului spiritual.

Exemplificare Primordial Tai Chi

FECTE BENEFICE ASUPRA SANATATII

Tai Chi este unul din cele mai eficiente exercitii de cultivare a sanatatii. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajuta la echilibrarea energetica a intregului organism. Desi Qigong-ul este practica cu aplicatii terapeutice mai cunoscuta (existand chiar si Qigong medical), si prin Tai Chi putem obtine aceleasi beneficii, mai ales daca practica dinamica este completata si de exercitiile de respiratie, de meditatiile vindecatoare si de exercitiile pentru flexibilitate si intarirea tendoanelor. Fara toate acestea, practicantul nici nu are cum sa stapaneasca si sa execute corect exercitiile Tai Chi.

Stimularea sistemului nervos: Prin executarea unor miscari complexe pe ambele parti, practica Tai Chi-ului stimuleaza ambele emisfere cerebrale. Coordonarea de o complexitate deosebita a mainilor, picioarelor combinata cu pastrarea unui echilibru perfect si a unei concentrari desavarsite ajuta practicantul sa isi dezvolte o minte puternica si alerta.

Imbunatatirea posturii si a echilibrului: Practicantul invata sa pastreze coloana dreapta in permanenta, lasand-o sa fie intinsa de catre ascensiunea Chi-ului care este adus in sus cu ajutorul spiralarii si pompelor interne. De asemenea, el trebuie sa invete sa fie mereu centrat, altfel putand fi impins si doborat usor de catre un adversar. Profesorii care respecta principiile esentiale ale aceste arte, chiar daca predau pentru sanatate, vor verifica frecvent centrarea si stabilitatea elevilor incercand sa-i impinga sau sa-i traga din pozitie. Pentru a practica cu adevarat Tai Chi, o persoana trebuie sa fie stabila si elastica precum o salcie, fiind imposibil de luat prin surprindere indiferent dacaƒ impinge, se retrage, se roteste sau paseste.

Intarirea tendoanelor: Artele martiale interne care pun accentul pe puterea interna si nu pe forta musculara se bazeaza pe intarirea tendoanelor. Tendoanele pot genera mult mai multa forta decat muschii si avantajul este ca ele isi pastreaza elasticitatea si vigoarea pana la varste inaintate, spre deosebire de muschi care tind sa se atrofieze odata cu inaintarea in varsta.

Imbunatatirea respiratiei: Respiratia este esentiala in lucrul cu energia. In limba chineza  ”Chi”  inseamna atat respiratie cat si energie. Practicantul inspira atunci cand se retrage si expira atunci cand avanseaza sau loveste, respiratia fiind expresia balansului Yin si Yang si cheia puterii interne si a echilibrului emotional si mental.

Un studiu, publicat in numarul din martie 2006 al British Journal of Sports Medicine, a constatat ca Tai Chi imbunatateste mobilitatea functionala. În plus, acest studiu a constatat ca Tai Chi imbunatateste, de asemenea, funcția de reglementare de celule T. Celulele T sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar.

Concluzia este evidenta: practica Tai Chi poate fi benefică pentru sănătatea fizică și mentală, indiferent de varsta sau de abilitatile fizice, indiferent de sex sau de pregatirea intelectuala. Exercitiile simple au o eficienta deosebita asupra intregului sistem uman.

Trainer

Cornel Pasare

WuJi Senior Instructor

Instructor senior, WuJi Gong, acreditat international de catre Educational Director & Founder Andrew Fretwell   – (wuji-gong.org)

Pentru orice alte detalii sau intrebari suplimentare va recomand sa folositi formularul de contact direct sau sa ma contactati la  0761-044-023

Pentru a vedea agenda evenimentelor va recomand sa accesati acest link.

Va multumesc si va stau la dispozitie.

Cornel-Pasare

Detalii si agenda

Dacă ești curios să descoperi mai multe despre acest curs și despre multiplele beneficii pe care le poți avea, ne poți contacta pentru a-ți rezerva un loc alături de noi.