Un nou inceput in fiecare dimineata

Un nou inceput in fiecare dimineata
Dezvoltare personala Psihologie Ritual matinal

Un nou inceput in fiecare dimineata

Uneori ne facem planuri și promisiuni ce vin odată cu începutul de an, atunci când, sub imperiul unui nou început, facem planuri, promisiuni solemne și ne implicăm în diverse proiecte pe care le anticipam în anul ce vine. Uneori respectăm aceste promisiuni, alteori le trecem cu vederea, ignorându-le și abandonându-le într-un colț al amintirii. Iar, după un timp, atunci când ne reamintim de ele, ne facem noi promisiuni solemne, promisiuni de proiecte viitoare sau de continuarea proiectelor abandonate. Însă aceste promisiuni au ceva în comun … ele încep, în marea lor majoritate, de anul viitor.

La fel se întâmplă și cu promisiunile lunare sau săptămânale. Și în acest mod, pas cu pas, timpul trece, zilele trec, săptămânile trec, lunile trec, anii trec.

După cum viața noastră pe acest Pământ are un început, tot așa, fiecare an, fiecare lună, fiecare săptămână și fiecare zi are un început. Dacă privim aceste începuturi ca și oportunități de a învăța, de a ne descoperi pe noi înșine și de a descoperi această minunată lume, o să observăm că avem o serie aproape nesfârșită, de începuturi. Iar aceste începuturi aduc cu ele posibilitatea de a face noi alegeri, mai înțelepte, mai inteligente și mai potrivite cu realitatea în care trăim.

Îți propun, pentru moment, să te concentrezi pe micile începuturi ale vieții, pe acele începuturi care nu pun o așa de mare presiune asupra noastră. Acele începuturi care se reiau odată la 24 de ore. Îți propun să te concentrezi pe începuturile zilei, pe momentele în care viața noastră are o nouă șansă să se exprime și să renască.

Începutul zilei este cu adevărat magic. Acest început conține în esența sa, calitatea zilei ce urmează, el este cheia pentru felul în care te raportezi la viață pe timpul întregii zile.
Știind toate acestea este de dorit să folosim toate oportunitățile ce ni se deschid printr-o înțeleaptă și inteligentă planificare a fiecărei dimineți, precum și prin adaptarea Ritualului matinal în acord cu nevoile personale și cu provocările individuale.

Comentarii si intrebari

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *