Acest lucru te va face din ce în ce mai puternic Cornel Gabriel Pasăre 13 septembrie 2021
Acest lucru te va face din ce în ce mai puternic

Practica zilnică

Probabil că după ce ai stabilit principiile generale și strategia Ritualului tău matinal, după ce ai practicat toate exercițiile și rutinele clar concepute, după ce au trecut câteva zile și unele mici rezultate au apărut, după ce curiozitatea și energia începutului au scăzut, este posibil să ai unele gânduri de a renunța. Dacă acest lucru se întâmplă, este foarte important să știi că te găsești pe drumul cel bun. Chiar dacă acest lucru poate să pară paradoxal, este valid. Asta deoarece minții noastre nu îi place să facă schimbări și să descopere noi căi de manifestare.
Ființele umane manifestă, de foarte multe ori, o mare rezistență la schimbare, acest lucru aducând cu sine o serie mare de provocări. Noile obiceiuri au nevoie de un timp pentru a se realiza conexiuni neuronale și pentru ca noua viziune de viață să devină stabilă.

Fragilitatea noilor obiceiuri are nevoie de voință, răbdare și perseverență. Fără toate acestea nici o schimbare, stabilă și permanentă, nu poate să apară și să se fixeze în propria ființă. Rutina zilnică este indispensabilă și necesită, în special la început, o atenție deosebită dublată de o voință de fier. Perseverența și răbdarea sunt, în această situație, cheile reușitei, ele fiind ingredientele principale în ecuația transformării personale.
Una dintre frumoasele povești ale înțelepciunii universale vorbește despre o persoană ce dorea să crească o mare pădure de copaci. În căutările ei a descoperit o persoană foarte înțeleaptă care i-a mărturisit marele secret prin care se poate crește o mare pădure. Acest secret este extrem de simplu, dincolo de aceasta, conține cheile esențiale ale transformării personale. Atunci când a fost întrebată cum se poate crește o mare pădure, înțeleptul a spus cu simplitate:

– Ai nevoie de câteva semințe pe care, după ce le plantezi, este necesar să le uzi zilnic. Cu puțină apă și puțin soare, zilnic, cu răbdare și iubire, o pădure va crește.

Chiar dacă poveste pare banală ea are un mesaj esențial, acela de a acorda zilnic o parte din energia personală pentru a crește, în grădina minții, tot ceea ce ne-am propus. Uneori, din grabă sau din lipsă de experiență, avem tendința de a aștepta ca rezultatele să apară mai repede decât este firesc. Graba, anticipările nepotrivite și lipsa de voință pot să ruineze orice proiect personal, ele fiind semințele eșecului aducând cu sine frustrare, disperare și furie.
Cum ar fi dacă ai avea răbdare ca semințele pe care le plantezi, le protejezi și le îngrijești în fiecare zi, au crescut? Au devenit arbori puternici care produc, la rândul lor, alte semințe. Cum te simți acum când ai trecut cu bine de toate probele voinței și ale răbdării? În ce mod este afectată viața ta?

Fragment din cartea “Te-ai trezit! Ce urmează?” – descarcă întreaga carte aici 

Scrie un comentariu
Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =