Afirmațiile mi-au schimbat viața! Cornel Gabriel Pasăre 13 septembrie 2021
Afirmațiile mi-au schimbat viața!

O altă tehnică, de o mare eficiență, este folosirea afirmațiilor, aceasta fiind o cale extrem de rapidă pentru a ne modela credințele și pentru a crea schimbări profunde pe scena minții noastre.
Există o serie foarte mare de tehnici și instrumente pe care le putem folosi, însă a alege ce anume este potrivit pentru a introduce în Ritualul matinal personal, este o chestiune de alegere personală. Multitudinea de tehnici poate fi ușor descurajatoare, însă, cu răbdare și grijă, se pot găsi cele mai bune exerciții potrivite nevoilor tale.
Sistemul de operare al minții umane este de o complexitate infinită. Mecanismele ce animă viața mentală sunt uneori extrem de profunde, ele nefiind pe deplin cunoscute. Însă, dincolo de toate acestea, este recunoscut faptul ca mentalul este permeabil și reacționează la anumiți stimuli verbali și că putem modela unele dintre credințele personale, prin repetare constantă a unor cuvinte, propoziții sau fraze. În acest mod avem oportunitatea de a face unele schimbări la nivelul minții profunde, acolo unde, de obicei nu avem acces în mod conștient.
Atunci când alegi această cale pentru a face unele ajustări la nivelul minții profunde este nevoie să alegi acele afirmații care sunt în acord total cu ceea ce dorești să obții, aceste afirmații fiind rostite la timpul prezent, ca și cum ceea ce afirmăm este deja manifestat, cuvintele alese să fie simple, clare și directe. Și în acest caz este necesară perseverența și răbdarea, deoarece unele dintre credințele noastre sunt adânc înrădăcinate și fixate în profunzimile minții noastre, prin comportamente și acțiuni învățate și repetate.

Rezistența la schimbare este una dintre cele mai mari provocări cu care ființa umană se confruntă. Această rezistență la schimbare face ca, uneori să fie necesară o mai mare atenție și o perseverență sporită, înainte ca rezultatele vizibile să apară și să devină permanente.
Dincolo de toate aceste detalii este necesar să luați în considerare puterea remarcabilă pe care afirmațiile o pot avea, să le folosiți cu atenție, înțelepciune și perseverență.

Fragment din cartea “Te-ai trezit! Ce urmează?” – descarcă întreaga carte aici 

Scrie un comentariu
Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 3 =