Fiecare dintre noi avem ritualuri personale. Probabil cel mai cunoscut dintre ele este spălatul pe dinți și pe față, în fiecare dimineață. Acest ritual nu este dezvoltat în mod natural, el este învățat de la părinți sau de la cei apropiați, însă el reprezintă o rutină matinală necesară unei bune igiene personale. Dincolo de acest ritual, fiecare dintre noi, avem diferite rutine matinale, dezvoltate odată cu timpul, rutine care ne aduc, sau ne aduceau, diverse beneficii personale. Unele dintre aceste rutine ne sunt folositoare și ne ajută să ne transformăm viața într-o manieră pozitivă, altele ne sabotează, în mod conștient sau inconștient, producând numeroase blocaje sau neplăceri.

Scopul principal al Ritualului matinal este acela de a face, în mod conștient, o serie de acțiuni, clare și concrete, ce aduc cu sine beneficii și ne hrănesc viziunea personală.

Aceste rutine sunt alese în acord cu nevoile personale, cu tipul nostru de personalitate, cu spațiul în care ne aflăm și sunt flexibile, ușor de adaptat diferitelor situații ale vieții. Atunci când stabilești care sunt rutinele personale potrivite viziunii și nevoilor tale, ia în calcul și elementele externe, mediul, spațiul, celelalte persoane, posibilitatea de a realiza aceste rutine și în călătorii sau in alte locuri în afara spațiului personal. Păstrează o stare de flexibilitate și de curiozitate și caută cele mai potrivite căi pentru tine și pentru cei din jurul tău.

Aceste rutine sunt alese în acord cu nevoile personale, cu tipul nostru de personalitate, cu spațiul în care ne aflăm și sunt flexibile, ușor de adaptat diferitelor situații ale vieții. Atunci când stabilești care sunt rutinele personale potrivite viziunii și nevoilor tale, ia în calcul și elementele externe, mediul, spațiul, celelalte persoane, posibilitatea de a realiza aceste rutine și în călătorii sau in alte locuri în afara spațiului personal. Păstrează o stare de flexibilitate și de curiozitate și caută cele mai potrivite căi pentru tine și pentru cei din jurul tău. acțiunile tale. Raportează-te la acest Ritual matinal ca la o chestiune strict personală, subiectivă și delicată.

 

Fragment din cartea

TE-AI TREZIT! CE URMEAZĂ?
RITUALUL MATINAL – SECRETUL SUCCESULUI PERSONAL
SAU CUM SĂ ÎȚI TRANSFORMI VIAȚA, UȘOR ȘI EFICIENT

Click aici pentru download gratuit!