Care este ritualul tău matinal?

Ritualul tau matinal
Dezvoltare personala Psihologie Ritual matinal

Care este ritualul tău matinal?

Dincolo de toate teoriile despre care am povestit, pentru ca acest Ritual matinal să producă efecte dorite, el are nevoie de elemente concrete, de o strategie, de acțiuni clare și precise. Din experiența personală am observat că fiecare dintre noi, atunci când este pus în situația de a structura un Ritual matinal, are tendința de a fi pradă obiceiurilor trecute, a rutinelor îndelung exersate, chiar dacă acestea nu sunt în deplin acord cu nevoile personale actuale. Este nevoie, deci, de o viziune proaspătă, în acord cu momentul prezent, viziune ce are nevoie să fie întreținută de acțiuni clare și constante.

Planul tău zilnic este compus din elemente subiective și este gândit și conceput în acord cu ființa ta. Așa că ia în considerare nevoile tale prezente, descoperă care este binele tău actual și, dezvoltă sau întărește acele comportamente ce sunt în acord cu aceste nevoi.

Dincolo de toate acestea, noi, ca și ființe umane, avem o serie de necesități și principii comune. Nevoia de siguranță, de afirmare și confirmare, nevoia de a iubi și de a fi iubiți. În acord cu aceste nevoi ne facem alegerile, căutând să le satisfacem într-o manieră echilibrată. Îți propun o scurtă structurare a nevoilor personale, structură ce te poate ajuta să îți concepi un Ritual matinal potrivit dorințelor tale.

Ia in considerare parte fizică a ființei tale, aceasta pentru că noi trăim într-un corp fizic și acesta are nevoie de anumite elemente concrete pentru a fi într-o stare bună de funcționare. Așa că adaugă în Ritualul tău matinal elemente de gimnastică, Tai Chi, streaching sau orice tip de exercițiu ce îți activează corpul fizic.

Echilibrul mental este esențial pentru o bună funcționare a ființei noastre, așa că îți recomand să introduci în rutina ta zilnică orice tip de exercițiu ce îți aduce pace și echilibru la nivelul minții. Afirmațiile pot fi un bun instrument pentru a planta și a întreține, în grădina minții tale, doar acele idei și gânduri care îți servesc.

Armonia emoțională este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a ființei umane. Orice tip de exercițiu ce facilitează o stare emoțională constructivă, ce activează bucuria, recunoștința și pacea emoțională, este recomandat.

Poți adăuga, pe lângă toate aceste, orice mini-obicei sau rutină pe care o găsești atrăgătoare și eficientă.

Nu uita că acest Ritual Matinal este o chestiune subiectivă, iar tu îl poți modela în acord cu nevoile tale actuale.

 

Comentarii si intrebari

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *