Ce anume te motivează?

Ce anume te motiveaza
Dezvoltare personala Psihologie

Ce anume te motivează?

Îmi reamintesc, cu mare plăcere, o întâmplare petrecută în copilăria mea, istorie care ascunde în interiorul său un înțeles și un adevăr profund. Copil fiind am mers, împreună cu părinții mei, în vizită la o familie de prieteni foarte apropiați. Seara, în timpul mesei, adulții au discutat și au planificat o călătorie scurtă pentru ziua ce urma să vină. Era o călătorie de câteva ore într-o pădure, călătorie ce mi-a trezit o curiozitate nebănuită. Abia așteptam ziua ce urma și anticipam că va fi o experiență inedită, o bună oportunitate de explora și de a vedea locuri noi.

A doua zi, de dimineață, am fost trezit de către mama mea care, ca de fiecare dată, avea un ton blând și cald. Auzind vocea ei blândă și senină am început să mă trezesc ușor, însă fără a vrea, cu adevărat, să mă ridic din pat. Dar, în secundele ce au urmat, s-a produs o minune. Mama a rostit câteva cuvinte magice și acestea au produs o reacție nebănuită în interiorul meu. Mama mi-a amintit de excursia ce urma să înceapă în acea dimineață, excursie atât de mult așteptată. Simplul fapt de a realiza că mă aflu în fața unei asemeni provocări, mi-a activat voința într-o manieră de neașteptat.

Continuarea acestei povești este ușor de anticipat.
Ne trezim, în fiecare dimineață, fiind animați de gânduri, idei, convingeri, iar voința noastră este activată de aceste idei. Uneori avem cerul minții însorit și plin de bucurie, alteori avem norii negri ai îngrijorării și ai stresului. Depinde de noi în ce fel ne populăm interiorul minții pentru a ne motiva și pentru a ne modela realitatea internă și externă.

Pe tine ce anume te motivează să te trezești în fiecare dimineață?

Ce gânduri te animă?

Ce proiecte te așteaptă să le finalizezi?

Ce provocări îți oferă viața pentru a te descoperi pe tine însuți?

Care sunt planurile și proiectele tale care îți activează dorința de a trăi?

Comentarii si intrebari

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + eleven =

×

TE SALUT!

Alege unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a conversa pe WhatsApp sau trimite un e-mail la contact@cornelpasare.ro

 

Îți mulțumesc!

× Cu ce te pot ajuta?