De multe ori, fără a fi pe deplin conștienți de asta, suntem în situația de a ne sabota prin credințele, gândurile și acțiunile noastre. De cele mai multe ori, acest tip de autosabotare, nu este evident, el având nuanțe foarte subtile. Uneori mâncăm în exces, alteori dezvoltăm obiceiuri ce nu ne servesc binelui personal. Însă toate aceste acțiuni au o fundație aflată în profunzimile minții, acolo unde se desfășoară adevărata acțiune interioară.

Fă o listă cu obiceiuri pe care le consideri nepotrivite binelui tău. Alege cu atenție acele acțiuni care, în mod conștient sau inconștient, îți aduc suferință și nu îți mai servesc. Atunci când faci această listă lasă gândurile libere și permite minții tale să se exprime liber și relaxat. Este posibil să ai unele surprize atunci când ai să descoperi ca ai dezvoltat, de cele mai multe ori, fără să fii pe deplin conștient, o serie de obiceiuri nesănătoase, sau că ai obiceiuri care nu îți mai servesc. Este esențial să fii pe deplin conștient de jocul minții tale și să alegi doar acele comportamente și obiceiuri ce îți servesc binelui și echilibrului personal.

În momentul în care devii conștient de ceea ce te sabotează, ca și gând sau comportament, ești deja pe calea transformării de sine și ai oportunitatea de a face noi alegeri. Aceste alegeri sunt dublate de noi comportamente și de o nouă viziune a vieții.

Pe lângă această listă în care ai scris comportamentele nepotrivite binelui tău, scrie toate calitățile pe care le ai, toate resursele la care ai acces împreună cu toate credințele constructive. Este posibil, ca și de această dată, să fii surprins de ideile ce apar în fața ta. Asta pentru că, de foarte multe ori, nu suntem pe deplin conștienți de multe dintre calitățile noastre, de resursele infinite la care avem acces și de care putem să ne bucurăm. Această listă, probabil, o să fie mai scurtă, însă ea este rădăcina și temelia unei noi viziuni. Deoarece, sunt sigur că tu ești deja curajos sau curajoasă, ești deja motivat sau motivată, ești deja dornic sau dornică să descoperi feluri noi în care să te dezvolți și să experimentezi această viață. Depinde doar de tine să faci alegerile potrivite nevoilor tale, să îți modelezi viziunea în acord cu ceea ce dorești și să acționezi în consecință.

Fragment din cartea

„Te-ai trezit! Ce urmează?”
Ritualul matinal – secretul succesului personal
sau cum să îți transformi viața, ușor și eficient

Ce te ajută și ce te sabotează? Ritualul matinal e book gratuit compu 1