Cornel Gabriel Pasăre

Cele mai importante 5 secunde din viaţa ta

De foarte multe ori m-am confruntat cu o situație foarte neplăcută, atunci când doream să acționez într-o anumită direcție și mă opream aproape brusc. Am crezut că fac acest lucru din lipsă de motivație, din teama de a ma detașa de spațiul de confort, din comoditate sau din orice alt motiv. În scurt timp am observat că sunt extrem de multe persoane  care au exact același comportament. Și am căutat un înțeles mai profund, dorind să găsesc și o rezolvare acestei situații.

Am descoperit, cu uimire, că toate presupunerile mele legate de cauzele acestui comportament, sunt false. Răspunsul este mult mai simplu și se află în spatele unei abilități excepționale ale minții noastre. Dorința de a supraviețui. Această dorință, extrem de bine ancorată în mintea noastră profundă, face ca unele din comportamentele noaste să fie auto sabotate. Orice acțiune care, în aparență, ne pune în pericol, este oprită sau blocată.

În acest fel putem să explicăm de ce uneori, chiar dacă avem o viziune clară a ceea dorim să facem, știm că avem resurse, știm că putem, știm care sunt posibilele beneficii … nu acționăm. Asta pentru că, la un nivel mai profund al minții, intrăm într-o zonă de pericol, zonă în care putem să fim răniți.

Care este o posibilă soluție?

Este mai simplu decât pare.

 

Ai nevoie doar de 5 secunde. 5 secunde în care să decizi ce ai de făcut și SĂ  FACI!.

Dacă în cele 5 secunde începi să acționezi, ai ocazia de a-ți depăși această condiționare mentală firească. Acționând constant, ai să descoperi că ceea ce faci devine simplu, ușor și natural, credințele tale se modelează iar viziunea ta se extinde.

Ai nevoie doar de 5 secunde.

Pin It on Pinterest

Share This