Fiecare cuplu se luptă cu două puteri opuse şi complementare: dorinţa de fuziune şi dorinţa de autonomie.

Yvon Dallaire

Detalii eveniment

WORKSHOP - COMUNICAREA ÎN CUPLU

Cuplul, acest tărâm plin de mister și de provocări, în egală măsură dorit și respins. Ne dorim o viață de cuplu, alaturi de o persoană compatibilă, o experiență armonioasă și hrănitoare, însă descoperim, de foarte multe ori, că această experiență este plină de provocări și obstacole, iar drumul către armonia în cuplu este unul pavat cu o serie, aproape nesfârșită, de obstacole. Din acest motiv, foarte multe persoane ce au trecut printr-o viață de cuplu lipsită de armonie și echilibru, aleg o cale a silitudinii, fiind retrase într-o lume a singurătății, lume populată de regrete și tristețe.
Ființă umana este socială iar nevoia de cuplu este una fundamentala. Avem această nevoie întipărită în adâncul ființei noastre și este necesar să o satisfacem în mod armonios, acest lucru putând să aducă, în condiții firești, o stare de echilibru interior, ambilor parteneri.
Însă realitatea imediată ne prezintă o situație diferită. Cuplul pare a se fi transformat într-un teren de război, o zonă a conflictului permanent, un conflict în care atacurile sunt din ce în ce mai dese și mai energice. În Locul armoniei si creșterii, a suportului și a comunicării armonioase, apar comportamente agresive, sabotarea relației și retragerea partenerilor în lumea personală, ignorând realitatea cuplului și lasand-o să se distrugă.
In aceste condiții, cuplul nu mai este un spațiu al bucuriei și al dezvoltarii, el devenind o sursă de frustrare, furie și suferință.

Atunci când două persoane se întâlnesc și decid să înceapă o viață de cuplu, doua Universuri se contopesc, în dorința de a naște un Univers nou, mai bogat și mai complex. Acest nou Univers este populat cu toate experientele celor doi parteneri, cu propriile lor credințe și cu întreaga lor istorie. Pe lângă toate acestea se mai găsesc, în acest nou Univers, și toate informațiile familiilor celor doi, aceste informații fiind transferate pe o cale trans generațională.
Observați complexitatea acestei ecuații profunde, un spațiu în care ideile, credințele și opiniile personale se întâlnesc, un loc în care conflictul și dizarmonia pot să apară cu mare ușurință.

Una dintre soluțiile viabile și funcționale este cunoașterea și aplicarea principiilor Comunicării. Acestea sunt o serie metode practice, bazate pe legi și principii exacte, ce oferă oportunitatea de a te conecta cu Universul celuilalt și de a comunica la un nivel cât mai profund.
Comunicarea, prin tehnicile, mijloacele și principiile ei, oferă o șansă remarcabilă, o cale de a ne conecta la noi înșine și la realitatea obiectivă a cuplului.

Va propun un eveniment în care sa explorăm realitatea cuplului din perspectiva comunicării, a înțelegerii mecanismelor ce stau la baza acestei comunicări, la înțelegerea corecta a relației de cuplu și la dezvoltarea și exersarea unor noi abilități de comunicare eficientă, în cadrul cuplului.

Agenda

Workshop - COMUNICAREA ÎN CUPLU

Povestim despre:

 • Principiile esențiale ale comunicării.

 • Dinamica cuplului. De ce ne dorim o relație de cuplu, cum o putem întreține și cum o putem distruge.

 • Psihologia Feminina și psihologia Masculină sau lupta între cele două polaritate. Atracție și respingere.

 • Cine cu cine vorbește? Conflictul între credințele personale.

 • Cuplu, comunicare, personalitate.

 • Cele  Șase tipuri de personalitate și interacțiunea dintre ele. Sau de ce ne iubim dar… nu ne înțelegem.

 • Comunicafea aservită, calea către armonia personală și armonia în cuplu.

 • Puterea de a spune: „NU!”

 • Înțelegerea cuplului ca fiind în spațiu al creșterii și descoperirii personale.

 • Există o formulă a armoniei în cuplu?

   

  Vă invit să descoperim răspunsul la aceste provocări, în cadrul unui eveniment dinamic și interactiv.

Povestitor

Cornel Gabriel Pasăre

Comunicarea in cuplu Cornel Gabriel Pasare 300x300

 

 

Cornel Gabriel Pasăre

Psihoterapeut și povestitor

 

îți stau la dispoziție cu suportul și compania de care ai nevoie în drumul descoperirii tale.

 

Comunicarea in cuplu CGP sign black 300x31

Unde, când, cum, cât?

Agenda și date organizatorice

Agenda evenimente
1
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE - Cornel Gabriel Pasăre

Consultatii la Cabinet sau on-line.
Zilnic de la 7.00 la 23.00

Click pe iconita de Whatsapp si putem comunica foarte usor.
Powered by