Creează-ți propria rutină matinală Cornel Gabriel Pasăre 13 septembrie 2021
Creează-ți propria rutină matinală

Acum, conștient fiind de pilonii esențiale ce susțin un Ritual matinal, a venit timpul să transformi elementele de teorie într-o structură practică, un plan personal prin care să aduci la viață acele elemente ce te pot susține în realizarea viziunii personale. Ai observat, în capitolele trecute, că orice Ritual matinal este animat de unele principii generale, principii ce se regăsesc în marea majoritate a programelor personale ale acelora ce doresc o viață împlinită, echilibru și pacea interioară. Însă, în acest moment, toate aceste principii nu au o formă concretă, nu sunt manifeste, structurate și clare în experiența ta personală. Este nevoie să îți creezi o proprie rutină matinală, în acord perfect cu nevoile tale, în armonie cu personalitatea ta și cu ceea ce îți dorești să obții. Principiile directoare discutate în capitolele anterioare sunt doar o simplă orientare într-un teritoriu vast, ele au darul de a crea o viziune de ansamblu, tu fiind acela care are totală putere de a discerne și de a lege ceea ce consideră a fi potrivit și necesar.
Ritualul matinal este, după cum am mai spus, o chestiune foarte subiectivă, conectat direct cu nevoile personale, cu viziunea de viață și cu strategia ta, așa că acum este momentul să treci la acțiune concretă și să îți structurezi propriul Ritual matinal. Pentru început această activitate poate fi ușor provocatoare, ea nefiind bazată pe o experiență anterioară. Însă ai să descoperi, în scurt timp, că odată cu experiența, prin încercări repetate, prin feedback și perseverență, Ritualul tău matinal prinde contur și începe să se dezvolte și să devină o structură stabilă.
Cel mai direct mod de a aduce la viață o astfel de structură este acela de a face un plan de acțiune și de acționa în acord cu acest plan.

Începe, chiar acum, să schițezi acest plan personal! Fă o pauză din cititul acestei cărți și pregătește o foaie de hârtie și un instrument de scris. Lasă ideile să curgă fără a căuta, pentru moment, o structură clară. Permite-ți să fii creativ și să așterni pe hârtie gândurile ce apar, chiar dacă ele nu par a avea o anumită logică. Scrie care ar putea să fie un potențial Ritual matinal, ce elemente concrete ar trebui să cuprindă, între ce ore să se desfășoare, cât să dureze, unde să se desfășoare, ce alte elemente ajutătoare sunt necesare (muzică, elemente de decor, un anumit spațiu, o anumită îmbrăcăminte etc). Începe și notează, dezvoltând astfel prima ta structură a unui Ritual matinal. Chiar dacă pare a fi ușor provocator, păstrează-ți curiozitatea vie și descoperă felul în care poți aduce la viață o structură simplă, un plan personal în acord cu care îți vei organiza fiecare dimineață.

Cu perseverență, răbdare, bucurie, și curiozitate ai oportunitatea de a devenii un adevărat creator, un modelator al propriului destin
Succes!

Fragment din cartea “Te-ai trezit! Ce urmează?” – descarcă întreaga carte aici 

Scrie un comentariu
Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 2 =