Decide ce este Esential, important sau mai putin important

Decide ce este Esential, important sau mai putin important
Dezvoltare personala Psihologie

Decide ce este Esential, important sau mai putin important

O tehnică deosebit de eficientă, prin care ai oportunitatea de a face curățenie și ordine în grădina minții, este aceea de a stabili o listă cu priorități. Scrie pe o listă ce este cu adevărat important pentru tine, care sunt acele valori și principii pe care le consideri a fi esențiale, care sunt acele acțiuni cărora le aloci cea mai mare importanță. În acord cu această listă poți să îți organizezi, într-o manieră mult mai eficientă și mai funcțională, Ritualul matinal. A fi în acord cu propriile priorități, a le valida și ale acorda atenția și energia necesară, duce, în mod firesc, la o rapidă transformare personală, la o stare de armonie interioară și satisfacție hrănitoare.

Această filosofie îmi reamintește de una dintre poveștile înțelepte ale acestei lumi. În această poveste se spune cum poți sa pui întru-n borcan o serie de pietre, de diverse dimensiuni, unele mai mari și altele mai mici, împreună cu o oarecare cantitate de nisip. Iar răspunsul la această provocare este simplu. Mai întâi se pun pietrele cele mai mari, apoi se pun pietrele din ce în ce mai mici, iar în final se pune și nisipul.

Această parabolă ascunde în ea un înțeles deosebit de profund, înțeles ce vine să întărească ideea de a face o organizare interioară în acord cu propriile tale priorități. Așa că un alt principiu, după care îți poți organiza și structura propriul Ritual matinal, este acela de a face, înainte de toate, ceea ce este cu adevărat important şi esențial în propria ta realitate și de a structura toate acțiunile în acord cu aceste priorități.

Comentarii si intrebari

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *