Detoxiferea emoţională

De foarte multe ori ne confruntăm cu situații stresante, provocatoare și neplăcute, situații ce lasă urme adânci în ființa noastră, cicatrici pe care le purtăm permanent (conștient sau inconștient), urme ale trecerii prin viață. Pe lângă toate acestea, mai purtăm și un balast emoțional, incomod și inutil, resturi ale lipsei de înțelegere, ale conflictelor interioare și exterioare, ale neliniștilor, temerilor și disconfortului emoțional.

Pentru ca ființa noastră să funcționeze în parametrii optimi, are nevoie de o anumită stare de homeostazie, un echilibru interior propice regenerării și recalibrării. Iar această stare este dificil de atins dacă sistemul personal este populat de reziduri emoționale, de nesfârșite dialoguri interioare, de autoreproșuri, de voci interioare ce par a nu se opri nicicând.

Pentru toate eaceste situații este necesară o anumită igienă emoțională, de o conștiință trează și de un proces profund în cadrul căruia să se producă detoxifierea emoțională. Această detoxifiere este foarte asemănătoare detoxifierii fizice, fiind un proces de conștientizare prin care devenim selectivi în ceea ce privește găndurile și emoțiile ce ne populează sistemul personal, dezvoltăm o serie de comportamente prin care cultivăm igiena emoțională, folosim o serie de tehnici și instrumente pentru a integra emoțiile parazite.

Detoxifierea emoțională este un proces total subiectiv, supus diferitelor înțelegeri, în acord cu experiența fiecăruia dintre noi. Acest proces poate fi un demers excelent pe drulul descoperirii de sine, o foarte bună oportunitate de a ne descoperii, de a ne rafina conștiința, de a devenii mai buni, mai înțelepți și mai bogați în experiențe.


Îți recomand să consulți agenda evenimentelor noastre pentru a descoperii instrumentele pe care ți le propunem. Prin aceste instrumente, tehnici și experiențe, ne dorim să facem ca drumul prin această viață să fie mai armonios, mai simplu și mai plin de bucurie și seninătate.


 

Psihoterapeut, speaker, autor și povestitor

îmi place să spun, mai degrabă, că ofer consultanță și consiliere acelor persoane care au ales să se descopere pe sine, să își exploreze potențialul și să își rescrie povestea și traseul vieții. Îți stau la dispoziție cu suportul și compania de care ai nevoie în drumul autodescoperirii tale.