Primordial tai chi – WuJi Gong – Constanța

Primordial Tai Chi – WuJi Gong

 

WuJi Gong este o formă simplă de meditație în mișcare ce se poate practica in 12-15 minute (iar forma scurtă în 3-4 minute) și care constă în acumularea energiei (Chi) Cerului și a Pamântului din cele 5 direcții sacre : Nord, Vest, Sud, Est si Centru. Acestastă formă permite oricarei persoana ce practică această formă să integreze și să acumuleze aceste energii  din mediu înconjurător, in corpul sau fizic si in cel energetic. Practica Primordial Tai Chi poate fi benefică pentru sănătatea fizică și mentală, indiferent de vârstă sau de abilitățile fizice, indiferent de sex sau de pregătirea intelectuală.

Chiar daca viața este provocatoare …

Probabil că ai descoperit până acum că foarte multe situații din viața ta îți consumă o cantitate enormă de energie,  foarte multe provocări personale au nevoie de o anumită abordare, de un echilibru interior și de o minte limpede pentru a fi dusă la bun sfârșit cu succes.  

Viața în care trăim  este, de foarte multe ori, plină de tensiuni,  stress, provocări personale, relaționale și sociale. Iar toate aceste provocări au nevoie să fie o cantitate enormă de energie  pentru a fi integrate.

Vezi de foarte multe ori, în jurul tău,  evenimente ce îți tulbură gândurile și emoțiile.  Simți că, în anumite situații particulare, pierzi foarte multă energie personală și nu știi,  încă, Cum să oprești această pierdere sau cum să îți sporești cantitatea de energie personală. 

Te gândești  că există o soluție cu ajutorul căreia,   în timp foarte scurt, te poți în reconecta cu tine însuți și poți avea acces la o cantitate enormă de energie. 

Ştii că există anumite persoane care par a avea o cantitate nelimitată de energie  și te întrebi cum fac aceste persoane să fie, aproape permanent, pentru o stare de echilibru mental și emoțional.

Este important să știi că există o soluție, iar această soluție este la îndemâna ta, este,  ușor de învățat, ușor de practicat și nu necesită nici o pregătire prealabilă sau în spațiu special.

Această soluție se numește Primordial Tai Chi (WuJI Gong)

Despre Primordial Tai Chi

PRIMORDIAL TAI CHI ( WuJi Gong) combină în mod armonios elementele de Tai Chi, Feng Shui, Qi Gong, alchimie internă și meditație, într-o formă foarte elegantă și simplă. Prin aceste exerciții se captează energiile subtile ale Pământului și ale Universului, energii ce sunt combinate și fuzionate în corpul uman, obținându-se o stare deosebita de centrare, calm și relaxare.

WuJi este un cuvânt chinez care înseamnă: goliciune, Supremul Necunoscut sau Primordial. Această formă de Tai Chi este unică în felul ei. Se consideră că atunci când practicăm această formă ne conectăm și primim Qi (energie) de la toți cei care au practicat-o. Inclusiv de la cel care este considerat fondatorul ei, Chang San Feng, el fiind considerat și fondatorul Tai Chi-ului.

Fuziune armonioasa intre teoria Yin Yang, teoria celor 5 Elemente, alchimia Apei și a Focului, micro și macro cosmos, face ca Primordial Tai Chi să fie o practică pe cât de simplă pe atât de profunda. Primordial Tai Chi dizolvă, în mod gradat, tensiunile și blocajele fizice deschizând canalele energetice ale corpului, activând energia internă.

Un studiu, publicat în numărul din martie 2006 al British Journal of Sports Medicine, a constatat că practica Tai Chi îmbunătățește mobilitatea funcțională. În plus, acest studiu a constatat ca Tai Chi îmbunătățește , de asemenea, funcția de reglementare de celule T. Celulele T sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Despre Primordial Tai Chi

WuJi Gong

WuJi Gong este o formă simplă de meditație în mișcare ce se poate practica in 12-15 minute (iar forma scurtă în 3-4 minute) și care constă în acumularea energiei (Chi) Cerului și a Pamântului din cele 5 direcții sacre : NordVestSudEst si Centru. Acestastă formă permite oricarei persoana ce practică această formă să integreze și să acumuleze aceste energii  din mediu înconjurător, in corpul sau fizic si in cel energetic. Practica Primordial Tai Chi poate fi benefică pentru sănătatea fizică și mentală, indiferent de vârstă sau de abilitățile fizice, indiferent de sex sau de pregătirea intelectuală. Exercițiile simple au o eficiența deosebită asupra întregului sistem uman.

Ce înseamnă WuJi?

“WuJi” in limba chineza inseamna Haos, Supermul Necunoscut, Primordialul, ”Corpul” lui Tao (Calea). Poate fi definit ca starea dinainte ca Yin-ul și Yang-ul, cele două foțte primordiale, să ia naștere în lumea manifestă. Sau cum ar explica un fizician cuantic, Singularitatea care există înainte de Big Bang. “Gong” in limba chineză înseamna măiestrie, abilitate, cunoaștere. WuJi Gong reprezintă deci abilitatea de a intra în necunoscut, de a ne conecta cu energia infinitî a Spiritului Originar.

\

O forma unică

Unicitatea formei consta în faptul că ea reprezintă o forma vie. Când o practici primești Qi (forță vitală sau energie ) din partea tuturor persoanelor care au practicat-o înaintea ta, inclusiv de la cel care este creditat cu crearea acestei forme, acum peste 800 de ani: legendarul nemuritor Chang San Feng

Chang San Feng este considerat, în general, de mulți istorici, ca fiind creatorul practicii Tai Chi, dezvoltat inițial pentru auto-apărare. Puține persoane știu că el a creat o formă în mișcare pentru eliberarea de constrângerile minții și identificarea cu sinele tău natural. Ea a fost practicată în secret de o linie de maestri taoisti, fiind dată publicului pentru prima dată în secolul trecut, în anii ’70. Scopul suprem al practicii WuJi Gong este identic cu scopul nostru de a deveni o fiinta umana completa.

Testimoniale

Atât de simplu și ușor

„Neașteptat de simplu, chiar dacă îmi era teamă că nu am să pot învăța atât de ușor…”

David

Remarcabil

„Una dintre cele mai profunde experiențe mentale, emoționale și energetice.”

Vlad

Incredibil de eficient

„Nu am crezut că poate fia tât de eficient. În câteva ore am reușit să învăț o formă atat de complexă, în aparență. „

Iulia

Calm și detașare

„Am reușit, în foarte scurt timp, să mă relaxez și să mă detașez de stresul cotidian. Atat de ușor și de simplu.”

Matei

Cum se poate schimba viaţa ta?

Primordial Tai Chi este unul din cele mai eficiente exerciții de cultivare a sănătății. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajută la echilibrarea energetică a întregului organism. Deși Qigong-ul este practică cu aplicații terapeutice mai cunoscuta (existând chiar și Qigong medical), și prin Tai Chi putem obține aceleași beneficii, mai ales dacă practica dinamică este completată și de exercițiile de respirație, de meditațiile vindecătoare și de exercițiile pentru flexibilitate și întărirea tendoanelor. Fară toate acestea, practicantul nici nu are cum sa stăpânească și să execute corect exercițiile Tai Chi.

Stimularea sistemului nervos

Prin executarea unor mișcări complexe pe ambele părți, practica Tai Chi-ului stimulează ambele emisfere cerebrale. Coordonarea de o complexitate deosebită a mâinilor, picioarelor, combinată cu păstrarea unui echilibru perfect și a unei concentrări desăvârșite, ajută practicantul să iși dezvolte o minte puternică și alertă.

Îmbunătățirea respirației

Respirația este esențială în lucrul cu energia. În limba chineza  ”Chi”  înseamna atât respirație cât și energie. Practicantul inspiră atunci când se retrage și expiră atunci când avansează sau lovește, respirația fiind expresia balansului Yin și Yang și cheia puterii interne și a echilibrului emoțional și mental.

Imbunătățirea posturii și a echilibrului

Practicantul învață sa păstreze coloana dreaptă în permanență, lăsând-o sa fie întinsă de către ascensiunea Chi-ului care este adus în sus cu ajutorul spiralării și pompelor interne. De asemenea, el trebuie să învețe să fie mereu centrat, altfel putând fi împins și doborât ușor de către un adversar.

Intarirea tendoanelor

Artele martiale interne care pun accentul pe puterea interna si nu pe forta musculara se bazeaza pe intarirea tendoanelor. Tendoanele pot genera mult mai multa forta decat muschii si avantajul este ca ele isi pastreaza elasticitatea si vigoarea pana la varste inaintate, spre deosebire de muschi care tind sa se atrofieze odata cu inaintarea in varsta.

Destinul tău

Cu toții venim în această lume fizică ca și spirit nemuritor, cu toții venim pentru a duce la îndeplinire ceva, pentru a contribui la lumea fizică în modul nostru unic. Putem numi asta îndeplinirea Destinului lumesc. Putem merge în direcția sa, ori Îl putem ignora.

Majoritatea suferinței din această lume este de fapt suferința sufletului, întrucât Sufletul nostru are un scop. Și cât de mult participăm noi la echilibrul și armonia acestei lumi prin contribuția noastră unică?

Cand ne urmăm scopul, devenim împliniți. Nu ne mai trezim dimineața gandindu-ne “Viața trebuie să însemne mai mult de atât…

Avem nevoie să ascultăm scopul sufletului nostru, să ne conectăm la îndrumarea interioară și să oferim contribuția darurilor noastre unice în lume; numim asta putem să ne asumăm destinul personal.

Și putem avea o viața plină de satisfacții alăturându-ne celor mulți care au încorporat WuJi Gong în viața lor.

Pentru cei aflați deja pe calea lor și care si-au gasit destinul, WuJi Gong îii va ajuta în a face experiența și contribuția mai bogată, intrând mai adânc și scoțând cu adevărat la suprafața înțelepciunea și potențialul lor unic.

În afară destinului pe care îl avem de îndeplinit în această lume materială, toate ființele umane au același destin spiritual: să realizeze că reprezintă mai mult decat corpul fizic. Să integreze iubirea și virtuțile pe care le dezvoltăm aici, în această viață și să le unifice cu Spiritual originar pentru a crea ceva nou – sinele nemuritor, care are libertate deplină în toate taramurile existenței.

Wu Ji Gong ne poate ajuta la crearea propriului destin lumesc si la realizarea destinului spiritual.

Instructor Senior 

Senior Teacher, WuJi Gong, acreditat international de catre Educational Director & Founder Andrew Fretwell   –  si instructor acreditata Universal TAO (universal-tao.com)

Detalii administrative

Cum mă înscriu la acest eveniment?

1. Poți să te înregistrezi folosind sistemul de înscriere din subsolul acestei pagini (ÎNREGISTRARE EVENIMENT)

2. Poți să te înregistrezi sunând la 0766 333 711 (sau mesaj direct pe WhatssUp)

3. Poți să te înregistrezi folosind formularul de contact de la finalul acestei pagini

Cât costa?

Prețul acestui training este de 350 ron

Cât dureazî?

Durata este de aproximativ 8 ore

Unde se deșfășoară?

Locația este specificata în detaliile evenimentului (partea de sus a paginii)

Vreau si alte detalii

Notați toate detaliile cerute in formularul de mai jos și noi vă răspundem în cel mai scurt timp.

6 + 6 =

Înregistrare eveniment

Primordial Tai Chi - Training

Aceasta este o rezervare de loc - plata se face la inceputul evenimentului

Locuri disponibile - Tickets: 20
The Primordial Tai Chi - Training ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Data

sept. 21 2019

Ora

10:00 am - 7:00 pm

Preţ

350 ron
Tip eveniment
Cornel Gabriel Pasare

Speaker

Cornel Gabriel Pasare
Telefon
+4 0766 333 711
E-mail
contact@cornelpasare.ro
Înregistrare Eveniment
QR Code
septembrie 2019
No event found!

Pin It on Pinterest