Cu siguranță că ai auzit de Legea Atracției. A devenit celebră datorită filmului “The Secret”, bazat pe carte scrisă de către  Rhonda Byrne. Dincolo de multele mesaje ale acestei cărți, se găsește o idee foarte interesantă: există o lege universală care se aplică tuturor, lege în acord cu care atragi către tine anumite situații sau persoane. Pe parcursul acestei cărți sunt descrise multe situații de viață și întâmplări care validează această lege.

Însă, în continuare, am sa îți propun o abordare mult mai simplă și mai ușor de înțeles. Înainte de asta am să îți spun o poveste.

Această poveste se petrece pe malul unui râu, acolo unde un grup de turişti se plimbau, descoperind frumusețile naturii. Grupul era condus de un ghid care le prezenta, pas cu pas, locurile în care mergeau. Pe malul acestui râu se găseau nenumărate pietre rotunde, frumos şlefuite de către apă. După ce au mers timp de câteva minute, turiştii au fost întrebaţi de către ghid:

– Cum vă simţiţi

– Foarte bine, au răspus turiştii

– Aţi văzut pietrele în forma de inimă, care sunt peste tot în jur?

Turiştii au privit curioşi in jur şi au observat, plini de mirare, că peste tot in jurul lor se găseau aceste pietre în formă de inimă. Aceste pietre păreau ca nu au fost acolo niciodată, iar acum au apărut ca prin magie.

Această scurtă poveste conţine un adevăr foarte profund: pietrele în formă de inimioară au fost tot timpul prezente, însă atenţia turiştilor nu a fost centrată asupra lor.

Această Lege a Atenţiei ne ajută să “vedem” (să fim conştienţi de) anumite situaţii, obiecte sau persoane din jurul nostru. Uneori, după un anumit timp, “vedem” o persoană aşa cum este ea în realitate, asta pentru că până atunci nu eram cu atenţia îndreptată asupra acelei realităţi. Alteori “vedem” o anumită situaţie în mod diferit, asta pentru că ne centram atenţia pe alţi parametri ai acelei situaţii.

Legea atenţiei este uşor de înţeles și de aplicat. În acord cu această Lege, noi vedem doar lucrurile, situaţiile și persoanele asupra cărora ne centrăm atenţia.