Odată, cu mult timp în urmă, am auzit o poveste fascinantă. Povestea venea din vechiul Orient și spunea cum că orice îți propui se poate împlini. Spre surprinderea mea, nu vorbea despre fapte mărețe, despre acțiuni fabuloase sau despre a face eforturi uriașe. Se povestea cum, dacă ești suficient de motivat, poți să obții tot ceea ce îți dorești prin acțiuni simpe dar CONSTANTE.

Am fost plăcut surprins de simplitatea acestei povești și de adevărul profund pe care îl conține. De nenumărate ori ne rătăcim în vise mărețe, în planuri pe termen lung, în visare dar uităm un detaliu semnificativ. Acest detaliu poate fi cheia, simplă și ușoară, pentru a obține ceea ce dorim. Si această cheie este de A FACE ACȚIUNI MICI ȘI CONSTANTE, acțiuni care se cumulează așa cum apa unui râu mic poate să umple un ocean întreg.

Pas cu pas, picătură după picătură, drumul dintre noi și scopul nostru poate să devină tot mai scurt. Zi după zi, aproape pe nevăzute, atunci cănd suntem atenți și centrați în a ne face temele zilnice, acțiuni marunte în aparență, suntem tot mai aproape de țelurile noastre.