Pomodoro challenge … sau cum să îţi creşti, in mod spectaculos, productivitatea.

Ce este tehnica Pomodoro?

Este una dintre cele mai eficiente tehnici prin care poţi să iţi creşti substanţial productivitatea. Chiar dacă are un nume aparent nepotrivit (pomodoro = roşie) această tehnică te poate ajuta să te concentrezi, in mod specific, pe o anumită activitate, un timp dinainte stabilit.

La început pare ceva simplu si uşor de făcut, însa atunci când începi sa pui în practică această tehnică afli, plin de surprindere, că este destul de provocator. O provocare care îţi aduce multe beneficii.

Ai nevoie de o aplicaţie pe care o poţi instala pe un smartphone sau, dacă asta pare prea complicat, de orice tip de timer, un instrument pentru a stabili şi măsură o anumită perioadă de timp.

După aceasta îţi alegi o activitate şi un timp specific in care desfăşori DOAR ACEA ACTIVITATE.

Spre exemplu: hotărăşti să citeşti, timp de doua ore, in fiecare zi. Setezi timpul şi … te apuci de citit. Timp de două ore. În acest timp poţi pune si anumite pauze.

Făcând acest lucru, in care defineşti clar ceea ce faci şi timpul in care îti desfăşori activitatea, productivitatea ta creşte într-un mod spectaculos.

Pomodoro challenge este o provocare personală în care iţi defineşti activitatea, timpul şi un anumit număr de zile. Este o provocare deoarece, de cele mai multe ori, nu suntem obişnuiţi sa stăm concentraţi asupra unei anumite activităţi o perioadă îndelungată. Însa, după ce acest nou obicei se instaurează, beneficiile sunt spectaculoase.

Te provoca să descoperi felul in care aceasta tehnica poate să te ajute şi să te facă mai eficient/ă.