Secretul Succesului

SUCCES. Acest cuvânt cu o putere magnetică colosală. Un cuvânt care pare că a confiscat atenția multor persoane, fiind folosit intensiv în nenumărate discursuri, evocat constant în media și în cele mai multe dintre evenimentele legate de auto-descoperirea personală. Însă folosirea lui intensivă poate să ducă și la un anumit tip de abuz, de o prematură uzare a conceptului. Și chiar dacă acest concept este atât de mult dezbătut, pare că rămâne ascuns într-o ceață eluzivă. Asta pentru că, de cele mai multe ori, conceptul SUCCESULUI este o chestiune subiectivă, fiecare având o proprie definiție legată de acest subiect, fiecare trecând SUCCESUL prin propriile filtre ale percepției și ale înțelegerii.

Totuși … ce este SUCCESUL? Pare că este ceva misterios, greu de definit și de conceptualizat. Dacă întrebi un sportiv, el definește SUCCESUL ca fiind atingerea maximului potențial în plan sportiv. Dacă întrebi un om de afaceri, el iți va spune că SUCCESUL este maximizarea profitului. Și tot așa …

Pentru fiecare, SUCCESUL are o altă reprezentare. Însă, dincolo de toate aceste particularizări, există un numitor comun. SUCCESUL presupune un SCOP, un ideal de atins, o țintă. Dincolo de această țintă este nevoie de un plan de ACȚIUNE, de o STRATEGIE și de PERSEVERENȚĂ.

Acestea par să fie ingrediente generale, regăsite în marea majoritate ideilor legate de conceptul de SUCCES.

Dacă ar fi să existe un secret final legat de SUCCES, o formulă magică, aceasta ar fi în felul următor:

SCOP + PLAN DE ACȚIUNE + STRATEGIE + ACȚIUNE MASIVĂ = SUCCES!

Este simplu!