Știai că ai nevoie și de o igiena mentală? Cornel Gabriel Pasăre 13 septembrie 2021
Știai că ai nevoie și de o igiena mentală?

După cum am povestit într-un capitol anterior, unul dintre cele mai cunoscute rutine matinale este igiena fizică. Acest lucru vine dintr-o necesitate firească a ființei umane, aceea ce da păstra corpul într-o stare de funcționare optimă, precum și dintr-o educație primită din generație în generație. Însă, pe lângă această grijă fizică, avem nevoie și de o anumită igienă mentală și emoțională. Pentru că, după cum îndepărtăm de pe corpul nostru ceea ce nu ne place și nu ne folosește, în aceeași manieră avem nevoie să îndepărtăm din gândurile și emoțiile noastre toate acele reziduuri ce nu ne mai servesc.
Igiena mentală și emoțională nu sunt chestiuni opționale pentru orice persoană conștientă de lumea interioară, trează și responsabilă de semințele (simbolice) pe care le plantează, în fiecare moment în grădina minții.

În aceiași manieră în care, dimineață de dimineață, avem ritualuri ce includ igiena corporală, în același fel, este de dorit să adăugăm în Ritualul matinal, orice rutină personală, cu ajutorul căreia să devenim conștienți de propria realitate interioară, de credințele, gândurile și emoțiile pe care avem tendința de a le manifesta.
La fel cum un bun și înțelept grădinar are o grijă specială de propria sa grădină, în aceeași manieră putem să avem grijă de propria minte, plantând cu răbdare, perseverență, bucurie și iubire semințele ce ne slujesc viața, ne aduc bucurie și fericire, noua și celor din jur. Având atenția trează la acele gânduri și credințe nefolositoare, devenind conștienți de prezența și de efectele lor, avem oportunitatea de al le ”igieniza” în așa fel încât ele să nu mai producă nici un efect distructiv.

Cum crezi că poate evolua viața ta dacă, în grădina minții tale, cultivi doar acele credințe, gânduri și emoții care îți servesc binele tău și al celor din jur?

Fragment din cartea “Te-ai trezit! Ce urmează?” – descarcă întreaga carte aici 

Scrie un comentariu
Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =