Care este prima acțiune pe care o întreprinzi când te trezești, în fiecare dimineață?
Care sunt primele gânduri?
Ce semințe semeni pentru a crește în ziua ce urmează?

În răspunsul la aceste întrebări ai oportunitatea de a descoperi calitatea zilei ce urmează, pentru că, de cele mai multe ori, calitatea zilei ce urmează este dată de calitatea primelor ei minute. Simplul fapt că ne trezim la viață, că avem de explorat oportunitățile unei noi zile, nu este suficient. Avem nevoie de o viziune, de un plan și de un anumit tip de suport, iar dimineața este momentul magic în care putem să ne “programăm” ziua. Acest moment magic este foarte scurt, este una dintre acele oportunități care, dacă nu sunt folosite în scurt timp, se pot pierde cu mare ușurință.

Așa că nu pierde timpul, ci învață cum să îl investești într-un mod inteligent. Învestește această oportunitate cu înțelepciune pentru ca toate beneficiile ce vin odată cu buna investiție în acest moment, să îți transforme viața într-o maniera aleasă de tine.
Caută cea mai bună cale, potrivită ție, prin care aceste momente să fie pline de energie și fericire, planifică ceea ce ai de făcut în acea zi, vizualizează toate momentele zilei pline de căldura bucuriei și a împlinirii. Este posibil ca la început aceste tehnici și instrumente să nu funcționeze așa cum ți-ai dorit. Acum este o bună oportunitate de a face mici reglaje pentru a te calibra cu ceea ce îți dorești cu adevărat și pentru a găsi noi instrumente sau rutine personale.

Decide ce este esențial, important sau neimportant pentru tine!
O tehnică deosebit de eficientă, prin care ai oportunitatea de a face curățenie și ordine în grădina minții, este aceea de a stabili o listă cu priorități. Scrie pe o listă ce este cu adevărat important pentru tine, care sunt acele valori și principii pe care le consideri a fi esențiale, care sunt acele acțiuni cărora le aloci cea mai mare importanță. În acord cu această listă poți să îți organizezi, într-o manieră mult mai eficientă și mai funcțională, Ritualul matinal. A fi în acord cu propriile priorități, a le valida și ale acorda atenția și energia necesară, duce, în mod firesc, la o rapidă transformare personală, la o stare de armonie interioară și satisfacție hrănitoare.

Această filosofie îmi reamintește de una dintre poveștile înțelepte ale acestei lumi. În această poveste se spune cum poți sa pui întru-n borcan o serie de pietre, de diverse dimensiuni, unele mai mari și altele mai mici, împreună cu o oarecare cantitate de nisip. Iar răspunsul la această provocare este simplu. Mai întâi se pun pietrele cele mai mari, apoi se pun pietrele din ce în ce mai mici, iar în final se pune și nisipul.

Această parabolă ascunde în ea un înțeles deosebit de profund, înțeles ce vine să întărească ideea de a face o organizare interioară în acord cu propriile tale priorități. Așa că un alt principiu, după care îți poți organiza și structura propriul Ritual matinal, este acela de a face, înainte de toate, ceea ce este cu adevărat important şi esențial în propria ta realitate și de a structura toate acțiunile în acord cu aceste priorități.

 

Fragment din cartea

TE-AI TREZIT! CE URMEAZĂ?
RITUALUL MATINAL – SECRETUL SUCCESULUI PERSONAL
SAU CUM SĂ ÎȚI TRANSFORMI VIAȚA, UȘOR ȘI EFICIENT

Click aici pentru download gratuit!